Gråd ved afleveringen i vuggestuen

Mads med kongekrone i vuggestuen

I starten gik det jo helt fint med at aflevere Mads i vuggestuen. Humøret hos ham var højt og ingen problemer. Men så lige pludselig, tror jeg, fandt han ud af at dette ikke blot var for et par dage, men en permanent ordning. Så i 2 uger grad han, hver gang jeg afleverede ham.

Det begynder med et kort klynk, når vi parkerer cyklen foran vuggestuen. Så bærer jeg ham ind og sætter ham på gulvet for at tage hans flyverdragt af. Så begynder han at græde igen. Når jeg så bærer ham ind på selve stuen er der ikke noget. Men i det øjeblik han ser pædagogen, så skal jeg nok lige love for at græderiet går i gang. Når han så er givet til pædagogen, så prøver han med al kraft at komme tilbage til mig. Det er med udstrakte arme, som i "jeg vil tilbage til dig far. Gå ikke fra mig!"

Men der er ikke så meget andet at gøre, end at gå. Jeg spurgte en af pædagogerne de første dage han græd, hvad det bedste var. Skulle jeg blive 5 minutter, så han lige kunne blive i godt humør igen eller bare gå? Men de sagde at det var bedst man bare gik. Hvis man bliver lidt, gør det, det bare værre. Men det er da lidt hårdt at se ham så ulykkelig.

Den gode side, og det der gør at jeg kan gå fra ham, er at vi har fået af vide at han 5 minutter efter jeg er gået er i godt humør igen og er ifølge pædagogerne "en meget glad dreng og griner meget". Han er både god til at lege med sig selv samt med andre . Og det er jo super dejligt, som forældre at få af vide.

Mads med mor i vuggestuen

Det er normalt Nina, der henter Mads, Vi henter ham normalt et sted mellem 15:30 og 16:00. Så det vil sige at han er dernede i ca. 7 timer. Enkelte gange når han er blevet hentet er han begyndt at græde. Af glæde naturligvis og det er vist ganske naturligt.

Update

I den sidste uge er det gået meget bedre med at aflevere ham. Der er nu næsten ikke noget gråd. Kun meget lidt, når han bliver overrakt til pædagogerne. Så tingene bliver hurtigt bedre. Og han er stadig den samme glade dreng. 

Nyheden blev lagt online 4. april 2008 af Henrik Gemal