På ferie i Casa Selva i Italien

Indgangspartiet til Casa Selva

De følgende indlæg er vores dagbog fra vores rejse til Abruzzo regionen i Italien.

Abruzzo regionen ligger øst for Rom, ud til vandet. Vi boede privat i villaen Casa Selva, midt ude på landet i 14 dage, sammen med Ninas forældre og hendes storebror og familie, alt i alt 9 personer.

Først lidt generelt information omkring ferien, området osv.

Casa Selva

Casa Selva er en stor villa, som ligger midt ude på landet i Abruzzo regionen. Vi, Jan, Bodil, Martin, Jeanette, Adam, Maria, Nina, Henrik og Mads, havde lejet sig ind i de gæsteværelser, der er i hovedbygningen. I haven er der en kæmpe græsplæne, en stor dejlig swimmingpool samt et udekøkken med grill.

Swimmingpool ved Casa Selva

Casa Selva er ejer af Kamilla og Lorenzo, der også selv bor i villaen. Læs mere om Casa Selva på deres hjemmeside.

For dem der skal finde derned med GPS, kan jeg sige at det er nemmest at bruge koordinaterne 42.717328, 13.884256. Så kommer du lige til porten.

Området

Villaen Casa Selva, ligger som sagt ude på landet i Abruzzo regionen. Man er således omgivet af marker og det er dejligt afslappende. I Abruzzo regionen er der desuden næsten ingen turister. De eneste få turister der er, er italiensk turister. Ulempen er at der måske ikke er så meget at se. Men er man til at gå ture i bjergene, slappe af i små hyggelige bjergbyer og spise god mad, så er dette helt klart stedet.

På kortet er Casa Selva markeret med et A. Nederst til venstre ligger Rom. Det tager ca. 2 timer at køre fra Rom til Casa Selva.

Kort over Abruzzo regionen

Mads

Når man tager i betragtning af at det er 35 grader i skyggen samt en luftfugtighed på mellem 80 og 90, så må man sige at Mads på 1½ år tager varmen det flot. Han syntes at klare varmen uden problemer. Han får masser at drikke og er smurt ind i et godt lag solcreme hele tiden.

Hvis vi var ude at spise om aftenen, og man spiser jo sent hernede, enkelte gange havde klokken passeret 21, så blev han blot lagt i sin klapvogn. Helt fantastisk at have et barn, der ikke ar de store problemer med at sove.

Sjovt var det også at se ham rande rundt i ble og lege med Maria, som er hans personlige oppasser.

Mads med solbriller og sammen med Maria

Fordelen ved at rejse flere familier sammen, er selvfølgeligt at man kan passe på hinandens børn. Det gør det hele lidt nemmere. Her ser Mads på at Adam spiller på sin Gameboy.

Mads ser på at Adam spiller

Vi havde heldigvis ingen alvorlige uheld med Mads. Han gled to gange på et vådt gulv og slog hovedet, men der skete heldigvis ikke noget. Han faldt også ud af bilen, mens den stod stille, og slog igen hovedet i cementen, men igen var vi heldige. Han fik dog en stor bule i panden. Sådanne småuheld er nok standard når man har et barn på 1½ år. Jan til gengæld faldt da vi var ude at vandre og fik en flænge som han måtte til lægen med. Ja, sådan går det.

Grøntsager

Normalt får Mads grøntsager hver dag, men ikke hernede. Til frokost har vi normalt fået sandwich, hvilket gør det svært mht. grøntsager. Udbuddet af grøntsager fejler bestemt ikke noget. Og priserne er også betydeligt lavere end i Danmark.

Udvalg af grøntsager i supermarked

Og til aftensmad har vi enten selv lavet lidt grillmad med salat eller været ude at spise. Da vi ikke har adgang til et køkken, har det været svært at lave grøntsager til ham. Men han overlever jo nok.

Udekøkkenet hos Casa Selva

Teknologi

Dette er helt klar den tur, hvor vi har haft mest teknologi med. Nogle vil mene at det tager lidt at charmen, men det er sgu meget praktisk.

Teknologien som var med på rejsen

Laptoppen blev brugt til at skrive dagbog med samt at få slettet de dårlige billeder med det samme, således man ikke kommer hjem med 1.000 usorteret billeder. Desuden har Casa Selva gratis WiFi (trådløst internet) således man kan checke vejrudsigter, åbningstider på seværdigheder etc.

To kameraer er smart at have med. Et godt spejlrefleks, vi har et Nikon D80 samt et lille kompakt, vi har et Canon IXUS 950, som kan ligge i lommen, mens man f.eks. går i bjergene. Og en god kikkert kan jeg ikke undvære.

GPS'en gør det nemt at komme frem uden at skulle rode med kort og blive sure på hinanden, fordi man er kørt forkert. Man kan dog ikke undvære at have et kort med, da GPS'en jo kan gå i stykker, miste signalet, blive forvirret eller lign.

Mobiltelefonen er smart at have med, når man er 3 familier, der skal koordinere hvem der laver aftensmad, hvem der køber ind osv.

Se og læs om de enkelte dage

Vi har skrevet lidt om hvad vi har set og oplevet de enkelte dage.

Dag 1 - Flyveturen

Dag 2 - Strandtur

Dag 3 - Borgtur

Dag 4 - Klippestrand

Dag 5 - Fødselsdag

Dag 6 - Klipning

Dag 7 - Vandland

Dag 8 - Vandretur

Dag 9 – Bjergvandring

Dag 10 – Regn

Dag 11 - Løbetur og byvandring

Dag 12 - Sidste dag i Casa Selva

Nyheden blev lagt online 16. juli 2008 af Henrik Gemal