Dag 8 - Vandretur

Mads på toppen

Dette er en del af vores rejseberetning fra familieturen til Italien. Se indledningen her.

I dag stod vi op tidligt for at køre til Pretara, for at gå en tur i bjergene. Vi havde rygsækken, som Mads kan sidde i, med. Vi fik gået op til en nedlagt kirke. Mads var som altid smurt ind i solcreme og vi havde vand, en fersken og en banan med til ham.

Her skal vi til at starte på ruten. Bilen, en Fiat Bravo, er vores udmærkede udlejningsbil.

Bilen lige før vi går tur

Vi var hjemmefra lidt usikre på hvordan han ville tage det at sidde i rygsækken. Han er inde i en periode, hvor han godt kan lide at løbe rundt og at der skal ske ting. Men det er gået ganske glimrende. Han bliver sat op i rygsækken og ser ud til at nyde det i fulde drag. Han har ikke klaget. Rygsækken er en rigtigt prof en, som vi har lånt af et vennepar. Det kan godt betale sig at have en god en, hvis man skal kunne gå langt med ham. Mads vejer ca. 11 kg nu og rygsækken, med kamera, kikkert, mad og vand vejer nok 15 kg alt i alt.

Mads i ryggesækken

Se ruten som vi gik, opmålt via GPS'en i min Nokia N95 mobiltelefon.

Bagefter kørte vi til en lille bjerg by, der viste sig at være keramikbyen Castelli, som vi havde set fra bjergtoppen af. Mads blev lidt sur i byen, fordi han ikke måtte lege med en hængelås. Ja, livet er meget hårdt. Isæt når man er lidt træt.

Mads ulykkelig på gaden

Vejen hjem blev kørt af småveje hen over bakkerne. Meget nemt lige at slå motorveje fra i GPS'en, for derfor at få de små veje hjem.

Om aftenen spiste vi middag på en fin restaurant som ligger lige ved siden af Casa Selva. Restauranten, som hedder Borgo Spoltino, har faktisk en stjerne i Michelin guiden. Det var lidt af en oplevelse. Maden var rigtig god, det var dog tjeneren der stod for det sjove indslag. Han var under oplæring og begiv i løbet af aftenen er par fejl, som gav grund til grin. F.eks. at skænke dessertvinen op til hovedretten og tabe et stykke køb ud på bordet.

Prisen var noget billigere end i Danmark. Dette skyldes især prisen på drikkevarer. En flaske hvidvin, ikke husets, kostede 12 euro.

Vi havde først bestilt bord til kl 21:30, så Mads lå i sin seng og sov, overvåget af Jan og Bodil. En let pasningsopgave.

Nyheden blev lagt online 16. juli 2008 af Henrik Gemal