Dag 11 - Løbetur og byvandring

Mads med solhat fra Fred Perry

Dette er en del af vores rejseberetning fra familieturen til Italien. Se indledningen her

Morgenen startede ligesom de fleste andre morgenener hernede med at vi løb en lille tur. Det er godt nok kun en tur på ca. 5 km, men det er en rar og til tider hård måde at starte dagen på. Enkelte morgener kunne man virkeligt mærke at det ville blive en varm dag. Bagved huset er nogle grusstier, som man kan løbe på. Se vores rute.

Ude på lidt let morgenløb

Formiddagen tilbragte vi i og rundt om poolen. Mads kræver konstant opmærksomhed, når han er i poolen. Man kan ikke vende ryggen til ham. Han træder bare ud, der hvor han ikke kan bunde, og da han ikke kan svømme, synker han bare ned.

Om eftermiddagen pakkede Nina, Mads og jeg bilen og kørte til stranden. Det blæste dog meget dernede, så vi var kun lige i vandet kortvarigt.

Mads i vandet med sand i hånden

Derefter kørte vi af småveje til byen Ascoli Piceno, der er den største by i området. Undervejs gjorde vi et stop på en lille vingård, ved navn Lidia & Amato Viticoltori. Her fik vi købt et par flasker god hvidvin. De solgte også olivenolien, men da vi ikke viste om det var koldpresset, købte vi ikke noget. Kamilla, som ejer Casa Selva, fortalte dog at næsten alle lokale olivenolier hernede er koldpresset. Koldpresset olivenolie er den bedste. Wikipedia skriver om koldpresnings processen:

Jomfru (benævnes også koldpresset eller mekanisk presset) betyder oile produceret ved stuetemperatur under anvendelse af alene tryk.

På vejen ind til Ascoli Piceno kørte vi igennem et industrikvarter, der åbenbart var det lokale luderkvarter. Her sad luderne samt transvestitterne på stole langs vejen. Lidt sjovt at se, men samtidigt også skræmmende.

Mads ved fontænen i Ascoli Piceno

At opleve byerne sent om eftermiddagen er det bedste tidspunkt. Der holdes siesta fra kl ca 13 til kl ca 16:30 og så er alt stort set lukket og alle folk væk fra gaderne.

Nina i en gyde ved aftentid i Ascoli Piceno

Vi havde fået anbefalet at spise på La Scuderia, som betyder stald. Det er også navnet på den division i Ferrari, der har med racing at gøre. Det var derfra jeg kendte navnet. Jeg er en stor fan af formel 1 og især af Ferrari teamet.

49 euro for en stor bøf med en flaske god hvidvin samt en flaske vand. Det er billigt for sådan en restuarent.

Nyheden blev lagt online 23. juli 2008 af Henrik Gemal