5 dages storbyferie i Rom

Mads foran trappen

Som skrevet havde vi valgt hjemmefra at forlænge ferien i Casa Selva, med et 5 dages ophold i Rom.

Lejlighed tæt på Trastevere

Vi havde booket en privat lejlighed, som vi havde fundet på nettet. Den skulle ligge centralt og tæt på Trastevere, som var det område vi holdt mest af, da vi sidst, for snart mange år siden, besøgte Rom.

På billedet er lejligheden markeret med et rød knappenålshoved. Det kan være lidt svært at se, men det er ca. midt i billedet. Ude til højre kan ses Colosseum, mens nederst til venstre ligger Trastevere.

Domus Aureliana på Via dei Fienili 95

Lejligheden, som vi havde fundet hed Domus Aureliana og lå lige bag Forum Romanum. Den lå på 3 sal og havde en stor stue med køkken, et soveværelse samt et badeværelse. På billedet står Nina med Mads lige udenfor opgangen til lejligheden.

Vores lejlighed i Rom

Ikke første gang

Da vi allerede havde været i Rom for et par år siden, havde vi derfor ikke behov for at besøge alle de store steder. Eller ihvertilfald ikke betale indgang. Det skulle mest af alt være en afslapningstur og så selvfølgeligt prøve at opleve en storby, med den store forandring siden vi sidst var her, med et barn.

Mads sidder foran Forum-Romanum

Varmen

Alle havde fortalt os om varmen i Rom. Eller rettere advaret os. Det kan blive rigtigt hedt i Rom. Sidst vi var her, var vi heldige og havde lidt køligt vejr. Denne gang var vejrguderne også med os. Vi havde dejligt vejr, men slet ikke så glohedt som vi havde frygtet. Vi snakker vel 25-30 graders varme. Den ene dag, oplevede vi faktisk regn og det var også overskyet. Den sidste dag, blev der dog skruet op for varmen, og vi fik en forsmag på hvor hedt det kan være i Rom. Puha, godt det ikke var så varmt alle dagene.

Prisen

Det er bestemt ikke billigt at bo i Rom. Vi betalte 130 euro per nat for to personer samt en baby. I dette er alt dog inkluderet. Vand, el, lagner, håndklæder, rengøring.

Se og læs om de enkelte dage

Vi har skrevet lidt om hvad vi har set og oplevet de enkelte dage.

Rom dag 1 - Slentretur

Rom dag 2 - Peters kirken

Rom dag 3 - Ostia Antica

Rom dag 4 - Villa Borghese

Rom dag 5 - Colosseum

Nyheden blev lagt online 24. juli 2008 af Henrik Gemal