Rom dag 2 - Peters kirken

Nina og Mads på Peterspladsen

Dette er en del af vores rejseberetning fra storbyferien i Rom. Se indledningen her.

Igen valgte vi at dele dagen op i to. Om formiddagen så vi Fontana di Trevi, bedre kendt som Trevi-fontænen, samt fik købt noget godt og meget dyrt flæskesteg med hjem til vores frokost.

Slagter skærer flæskesteg ud

Eftermiddagens oplevelse var Peterskirken. Vi havde set den før, men det er nu et imponerende bygningsværk. Det er verdens største kirke. Mads havde en fantastisk oplevelse bare med at løbe rundt på Peters pladsen, faktisk så meget at politiet lige måtte checke at han ikke løb ud fra pladsen.

Mads sammen med sin far på Peterspladsen

Mads fik den sædvanlige frokost, nemlig pizza. Han elsker pizza og har intet problem med at spise det siddende på fars skød.

Mads spiser pizza hos sin far. Bemærk hvedeølen

For at spare lidt på budgettet valgte vi at lave mad i lejligheden.

Børn

Romerne elsker børn. Det er faktisk ligegyldigt om det er mænd eller kvinder. Børn får rigtigt megen opmærksomhed. Da vi var ude at shoppe kunne personalet godt finde på at lege med Mads, mens vi prøvede tøj eller sko og det er jo meget rart.

Mads charmer kvinderne

Og Mads er jo heldigvis ikke bange af sig, så de kunne godt få lov til at tage ham op.
Italien og Rom især har også et fødsels problem. Der bliver født for få børn. Problemet opstår lidt pga. valget mellem børn eller karrierer og mange kvinder vælger i dag karrierer. Det der samtidigt gør problemet større, at at dem med ingen uddannelse får børn. Dette giver en potentiel skæv vridning af samfundet, da få med længere varende uddannelse får børn. Eller først prøver at få børn sent, hvilket kan være med til at det svært for dem at få børn. Kvinder over 35 har sværere ved at få børn, end kvinder under.

Klapvogn

Det er ikke helt at komme frem med en klapvogn i Rom. Dels er der mange trapper dels er der brosten overalt. Så man skal være parat til at kunne bære klapvognen op af trapperne og skubbe ekstra godt til på brostenene.

Og et godt råd: Man stiller ikke barnevognen med barnet i på gaden når man er inde at shoppe. Det gør man jo overalt i Danmark. Det gør man ikke i Rom. Man tager barnevognen med ind i butikken. Vi har fra italienere hørt at det skyldes kriminalitet, hvor babyer er blevet stjålet.

Vores klapvogn der er af mærket Maclaren, ikke at forveksle med formel 1 teamet McLaren, har fungeret ganske glimrende. Man kan dog godt se at den er lavet til de lidt klodere nordiske egne. Man kan f.eks. ikke pille betrækket af, således der kan komme mere luft ind i vognen.

Maclaren klapvognen

Nyheden blev lagt online 24. juli 2008 af Henrik Gemal