Klimafestival i København

Mads på taget af kanal tur båden aka pomfritten

I sidste weekend var vi til klimafestival eller rettere miljøfestival i København.

Festivalen er en tilbagevendende begivenhed i København, blot kendt under navnet Miljøfestival. I år sætter vi fokus på klima og har i den anledning omdøbt festivalen til Klimafestival. I 2008 er det 12. gang, festivalen løber af stablen. Københavns Klimafestival er et udstillingsvindue for CO2-besparende initiativer, hvor virksomheder og organisationer, kommunen og andre, der vil gøre noget godt for klimaet, kan vise københavnerne resultaterne af deres indsats.

Vi havde læst om festivalen i avisen og syntes det kunne være meget sjovt for os alle sammen at se de forskellige aktiviter.

Mads til Klimafestival på Højbro Plads

Festivalen blev afholdt på Højbro Plads og Mads syntes det var sjovt at der var græs på en del af pladsen. Vi ankom således det lige passede med at vi kunne give Mads lidt frokost og derefter var der kanalrundtur. Vi var ikke helt klar over konceptet, men det viste sig at være en 1½ times rundtur i Københavns havn og med en foredrag af metrolog Jesper Theilgaard undervejs, der fortalte om klimaet og dets ændringer og hvilken betydning det har og kommer til at have i fremtiden.

Derudover fik man en dejlig sandwich fra Cafe Europa samt en sodavand. Alt sammen økologisk og ganske gratis.

Efterfølgende gik vi rundt på det økologiske marked og Mads fik leget i et legehus der var opsat til lejligheden.

På vejen hjem kørte vi forbi Magasin for at se på vinterstøvler til Mads. Oppe på første sal stod en mannequin hest som reklameindslag fra tøjmærket Ralph Lauren. Da der ikke lige var nogle ekspedienter i nærheden snuppede vi chancen og satte Mads op og fik taget billedet. Måske ikke helt lovligt. Men Mads syntes det var sjovt.

Mads til hest

Nyheden blev lagt online 14. september 2008 af Henrik Gemal