Økologiske brød og boller

Mads styrer håndmixeren

Hjemmelavet brød er nu dejligt, så vi bager en hel del. Nogle gange ud fra en brødopskrift vi har fundet eller bare sådan på slump, men der er også kommet en masse forskellige færdigblandinger, der gør det endnu lettere og hurtigere at bage.

Man skal selvfølgelig vælge de økologiske blandinger, da man så er sikker på at de indeholder noget ordenligt. De sidste par gange har vi med stor succes brugt en færdigblanding fra Kornkammeret, nemlig Økologisk Grovhvede Brødblanding. Og man kan sagtens bruge den til at lave boller med også. At en brødblanding i Netto eller Fakta, så også kun koster omkring kr 15,- gør det hele bare endnu bedre.

Fra man starter til man står med enten 2 brød eller 20 boller, så går der 1½ time. Og reelt tager det kun 10 minutter at lave. Resten af tiden er hævetid og bagetid. Det tror jeg godt en travl børnefamilie har tid til. Eller burde de tage sig tid til det.

Lige fra Mads var helt lille har jeg haft ham med til at bage. Med mere eller mindre hjælp fra hans side. Men han har altid siddet på køkkenbordet og set på. På det seneste er han dog begyndt at kunne hjælpe.

Så når der skal æltes, så er Mads parat. Han styrer håndmixeren og bliver noget sur hvis man prøver at hjælpe ham. Faktisk så sur at han prøver at skubbe en væk, hvis man mener man lige skal hjælpe lidt.

Alt dette bageri har også resulteret i at Mads nu kan sige ordet "boller" og endda så tydeligt at alle kan forstå det. Så det er ikke kun noget hans forældre kan høre.

Nyheden blev lagt online 28. januar 2009 af Henrik Gemal