Brandvæsenets Dag 2009

Brandvæsenets Dag 2009

I dag var vi til Brandvæsenets Dag 2009 på Rådhuspladsen. Det er jo sådan en slags begivenhed man bare ikke må misse hvis man har en dreng. Brandbiler scorer meget højt hos Mads og sikkert også hos masser af andre både piger og drenge. Jeg tror også der var en masse forældre der syntes det var ganske rart at have sine børn som undskyldning til at tage til sådant et arrangement.

Gang i gaden

Dagen startede dog med brunch i Charlottehaven, hvor Nina havde bestil bord, dog ikke online da de endnu ikke er DinnerBookings kunder. Det var vores bryllupsdag og det blev fjeret behørigt. Lækker brunch og med muligheder for Mads for at lege, da der var et legehjørne med legoklodser og biler, hvilket er helt perfekt.

Udenfor Charlottehaven er lidt vand hvor der er nogle små broer lavet af sten. Mads skulle selvfølgeligt ud at prøve at gå på disse broer. Første gang under opsyn af sin far, men de næste mange gange alene. Det kunne jo ikke ske andet end at han faldt i det meget lave vand. Og ganske rigtigt, sidste gang tilbage fik han overbalance og faldt ned i vandet. Dog var det kun hans ene fod der blev gennemblødt så det var ikke så galt, men han blev dog meget ked af det, eller måske forskrækket.

Billedet nedenfor at taget sekunder inden det gik galt for ham.

Sekunder inden Mads får våde tæer

Vi valgte først at køre ind på rådhuspladsen sent, hvilket viste sig at være en god ide, da det var ganske underholdende for at Mads at se alle brandbilerne køre hjem til sidst.

Mads og Nina foran brandbil

Vi var der inde i små to timer, og det var en stor oplevelse for Mads. Han fik prøvet at sidde i både store og små brandbiler og på en politi motorcykel. Der var ambulancer og mulighed for at prøve at slukke en lille ild. Alt i alt et rigtigt godt arrangement.

Mads foran lufthavnens Rosenbauer Panther C5 6x6

Den store brandbil ude fra lufthavnen var ganske imponerende. Over 700 HK og 0 – 80 km/t på bare 26 sekunder og så er det en kæmpe bil på hele 34 ton. Da de forlod rådhuspladsen, gav han den gas op Vester Voldgade. Det lød sgu fedt. Læs meget mere om den imponerende lufthavns brandbil her.

Mads foran brandbil

Nyheden blev lagt online 16. august 2009 af Henrik Gemal