Sommer for børn

Teater

Også i år byder Københavns Kommune på mange sommertilbud for børn - og de fleste er gratis. Når det nu er gratis er det jo en genial måde at få testet, hvad Mads synes om de forskellige kulturelle udtryksformer.

21 juli var Mads i Marionetteatret med mormor og mor og se "Drengen der kunne flyve". Teateret ligger i Kongens Have med tilskuerpladserne under åben himmel. Det var heldigvis godt vejr. Forestillingen er uden ord og beregnet for børn fra 2 år og op. Vi var bestemt ikke de eneste der syntes det var et godt tilbud. Mads havde dog lidt svært ved at koncentrere sig om det, og syntes ikke det var et kæmpe hit. Det gjorde det nok heller ikke bedre at han havde ondt i sin lille mavse. Sikkert er det hvert fald, at det med ligefrem at betale penge for at gå i teateret nok må siges at være spild af penge.

Teater dukker

Tilgengæld var der dyb koncentration da Mor og Mads var i børnebiffen i Cinemateket. Det er et tilbud som er der året rundt og som også henvender sig til institutioner, da vi var der, var der 3 institutioner. Målgruppen er 3-6 årige, så Mads var måske lige lille nok. De viste 3 små film - 2 animationsfilm uden tale - og en dansk film med tale. Mads sagde slet ikke noget til at lyset blev slukket, men der var heller ikke helt så mørkt som i en almindelig biograf og der blev tændt lys efter hver lille film. Filmene varede tilsammen ca. 40 minutter - ganske passende længde.

En anden eftermiddag var vi sammen med Mads legekammerat Ming fra vuggestuen til rytmik i Kildevældsparken for de 1½ til 5 årige. Det holdt lidt hårdt at holde drengene væk fra bilerne men begge mødre synes at nogen gange skal de også lege noget andet. Nogle af rytmiklegene var dog lige avancerede nok for to knægte omkring de 2½ år.

Soppesøen

Så var soppesøen i Fælledparken et langt større hit hos Ming og Mads. Mads mor synes dog, det var lidt anstrengende, når Mads partout ville lege rundt på stenene ude i midten af soppesøen – ens balance- og reaktionsevne er ikke helt den samme som højgravid.

Nyheden blev lagt online 27. august 2009 af Nina Hilsted