Av min mave

Mads sidder på toiletter

I den seneste tid har Mads tit haft ondt i maven. Nogle gange skyldes det bare at han skulle gøre i bleen, mens andre gange havde han tydeligt ondt i maven. Han kiggede på os, med næsten tårer i øjnene og sagde "Mads, ondt i maven". Det er jo aldrig rart.

Oftest ville det være om eftermiddag, hvor hans maven var tydeligt oppustet. Faktisk nogle gang så meget at Nina gav ham joggingbukser på når han kom hjem fra vuggestuen, således at cowboy bukserne ikke skulle stramme for meget.

Vi fik ham også for første gang til at sidde rigtigt på toilettet. Normalt vil han ikke, men når man har ondt i maven er det jo meget rart.

Et klassisk råd er sveskejuice, hvilket vi prøvede, men det hjalp ikke rigtigt.

Vi gik derfor til lægen og han mente at han nok led af maveforstoppelse. Løsningen kunne være at gå over til mere fuldkorn i vores kost. Nu er det bare sådan at vi spiser rimeligt meget fuldkorn i vores kost allerede. Pastaen er fuldkorn, spagettien er fuldkorn, risene er fuldkorn og brød og bager bager vi altid med masser af kerner og rugmel. Så det var ikke helt en løsning.

Nina valgte derfor at opsøge en zoneterapeut. Vi fandt en på Østerbro med speciale i spædbørn. Lisbeth Hecksher hed hun. Hun anbefalede at man ved at undgå mælk, ville kunne komme det til livs. Det måtte prøves.

Så mælken blev bandlyst for et stykke tid i det lille hjem. Mysli om morgenen blev således spist med soyamælk. Dog kun til Mads, da både Nina og jeg hader soyamælk. Men det havde Mads heldigvis ikke noget problem med. Madsmælk som vi kaldte det, er en økologisk soyamælk af mærket Provamel. Den har en lille smag af vanilje hvilket åbenbart faldt i smag hos Mads. Til vuggestuen indkøbte vi kernemælk således de kunne give ham kernemælk, når de andre børn fik mælk.

Men resultatet af det hele var at Mads allerede efter et par dage ikke mere klagede over ondt i maven.

Nyheden blev lagt online 9. december 2009 af Henrik Gemal