Hopenhagen Live på Rådhuspladsen

Mor og søn foran klimakloden

Forleden tog vi på klimatur til Rådhuspladsen for at besøge Hopenhagen LIVE. Vi cyklede naturligvis.
Hopenhagen LIVE er en by i byen, hvor klimaudfordringerne bliver taget seriøst på en underholdende måde. I byen kan du opleve udstillinger blandet op med debat, koncerter krydret med taler, aktivisme tilsat kunst og leg transformeret til viden.

Det mest synlige på Hopenhagen LIVE er den kæmpemæssige jordklode. Jordkloden skifter udseende og farve i løbet af COP15, alt efter graden af engagement hos verdens befolkning.

Vi fik også set den mega seje Tesla elbil. Desværre ingen prøvetur, selvom Mads prøvede at charme sig ind. Bilen kan køre 480 km på en el optankning. 0-100 km/t klarer den på ca. 5 sekunder og den stopper ikke med at accelerer før du er oppe på 200 km/t. Me want for christmas!

Elbilen Tesla

Inde i den store Future City kan man se, hvordan byer som New York, Los Angeles, Paris, Toronto og Tokyo giver deres bud på fremtidens by. Mads var meget interesseret i den store by der var blevet opbygget.

Miniaturelandskab

Maden som vi spiste derinde var ikke dog ikke imponerende. Vi spiste på den klimavenlige stand Green Cuisine, hvor man kan spise med samvittigheden i orden. Dog syntes jeg at putte et par grøntsager og lidt køb i varmt vandog dernæst servere det som såkaldt vintergryde, der var sgu lige klimavenligt nok.

Nyheden blev lagt online 17. december 2009 af Henrik Gemal