Juletur til Den Gamle By i Århus og Aros

nina, henrik og nikolai i den gamle by i århus

For et par dage siden var vi på juletur til Den Gamle By i Århus. Og en tur til Aros blev det også til.

Den meget flotte juleudsmykning i århus by

Vi havde i længere tid snakket om at tage en tur til et julemarked enten i Århus eller i Odense. Ideen om at den lille familie skulle gå rundt sammen på et hyggeligt julemarked lød meget juleagtigt og romantisk. Sådan lidt Peters jul agtigt.

Vi undersøgte mulighederne og kom hurtig frem til at det skulle være Århus. Hvis man snakker hygge, jule og gamle dage er der vist ikke noget der kan slå at gå rundt i Den Gamle By i Århus. Det er vist indbegrebet af julehygge. Hvem glemmer julekalenderen Jul i Gammelby.

Når man tænker på julemarked i Den Gamle by i Århus tænker man selvfølgeligt også sne. Sne, der daler ned, mens man går mellem de gamle huse. Så da dagen hvor vi skulle afsted nærmede sig og vejrudsigten lovede sne, var det næsten for heldigt.

Så vi tog toget derover omkring kl 16 og afkom således i Århus omkring kl 20. Vi havde valgt at tage en overnatning i Århus, for at det hele ikke skulle blive for presset.

Vi havde booket et værelse på Cabinn Hotel. Værelset var ikke noget at skrive hjem om, men det var heller ikke så vigtigt.

Næste morgen gik vi ud til Den Gamle By. Heldigvis er Århus ikke så stor så man kan gå rundt til det meste. Jeg tror faktisk aldrig jeg har været i Den Gamle By i Århus før.

mor og søn i sneen i den gamle by i århus

Vi gik rundt i Den Gamle By i et par timer og fik set de fleste af husene. Jeg havde måske troet at der har lidt mere aktivitet i husene, men det er åbenbart mest i ferierne. Men det var ganske hyggeligt at gå rundt i byen. Og så med sneen. Perfekt.

gamle mennesker i den gamle by i århus

Mads syntes dog at noget af det mest interessante var nogle store gravemaskiner, der var i gang med noget udgravning. Men sådan er det jo med de fleste drenge.

Gravemaskiner ved den gamle by i århus

Og så fik vi nogle dejlige vafler med sukker og syltetøj på.

vi spiser vafler i den gamle by i århus

Vi havde snakket om at vi også godt kunne tænke os at se kunstmuseet Aros. Når man nu endelig er i Århus, skal tiden jo udnyttes optimalt. Så vi gik ned gennem byen til Aros.

Aros er en fantastisk bygning i sig selv, og udstillingerne var rigtigt gode. Der var både Sense City med spejle, kugle og andet som øjeblikkeligt fangede Mads interesse.

racerbil på aros

Helt anderledes forholdte det sig med "Boy", som jo er Aros vartegn. Puha, den kunne Mads ikke li. Ja, han var decideret bange for den.

Ron Muecks Boy

Efter Aros gik vi lidt rundt i byen og fik lidt at spise, inden vi tog toget hjem. I toget på vej hjem faldt Mads hurtigt i søvn og Nikolai fik lidt flaske og faldt også i søvn.

igen og igen

Men alt i alt en helt perfekt tur hvor begge børn viste sig fra deres bedste side.

Nyheden blev lagt online 28. december 2009 af Henrik Gemal