Dengang far var barn, var der sne til

Vores bil begravet i sne

Ja, der var der masser af sne. Faktisk så meget sne at man måtte gå i ti meter høje snedriver for at komme i skole.

Vi har alle hørt historierne fra dengang far var barn. Der var meget mere sne og meget længere til skolen.

Men nu var det faktisk sådan at da Mads havde fødselsdag og blev 3 år, så var Danmark mere eller mindre begravet i sne. Der var faktisk så meget sne at ikke alle kunne komme frem til fødselsdagsfesten hos Mads mormor og morfar. Det sker altså ikke hver dag i dagens Danmark. Så om 20 år kan vi huske tilbage på at dengang Mads blev 3 år, så var der virkelig sne til.

Da vi stod op om morgenen på Mads fødselsdag så var der virkeligt faldet meget sne. Faktisk så meget sne at vores bil mere eller mindre var dækket af sne. Da vores gade er en privat gade, betyder det at der ikke bliver ryddet for sne på gaden, hvilket har gjort vores gade til en interessant scene for fastkørte biler og biler som kæmper en brav kamp for at komme ud fra deres parkeringspladser.

Men Mads fødselsdag startede som alle fødselsdage skal, nemlig med morgenmad og gaver. Vi havde købt en stor Playmobil ridderborg til som han fik en lille del af. Resten kan han få senere. Håber ikke han læser dette :)

Morgengave

Om eftermiddagen blev fødselsdagen fejret oppe hos mormor og morfar, desværre med undtagelse af farmor, farfar, oldemor og Grith som pga. af sneen ikke havde mulighed for at komme.

Lavkage og tog

Nina havde lavet lagkage og i samarbejde med mormor lavet en fin kagemad. Om eftermiddagen tog vi ude at køre på kælk og dagen blev afsluttet med at mormor havde lavet lasagne til alle.

Der kigges på  fødselsdags gaver

Om mandagen var det så dagligdag igen. Jeg fik med besvær cyklet Mads ned i børnehaven, bemærk ikke vuggestuen. I børnehaven havde de sat et fint fødselsdagskort op og samtidigt budt Mads velkommen på rød stue.

I sne og slud skal  Mads ud

Fødselsdags hilsen  fra børnehaven

Men måske er der noget i historierne fra dengang far var barn. Thomas har fundet nedenstående billede fra 1954, hvor Helnæs bugt var frosset til og forsyninger blev transporteret over isen til Illumø ved Helnæs nordvest for Fåborg. Er det mon farfar på billedet?

Vinter på Helnæs

Nyheden blev lagt online 7. februar 2010 af Henrik Gemal