Traktortræk stævne ved Kalundborg

Traktor træk

Weekenden omkring Kristi himmelfart, var vi oppe i sommerhuset. Vi nyder virkeligt tiden deroppe. Det er afslapning og opladningen til dagligdagens strabadser.

Denne gang fik vi besøg af Jan, Bodil, Adam og Maria som havde været i Legoland. De slog så lige en smuttur forbi sommerhuset, på vejen hjem. Næste morgen nævnte Jan at han set et skilt med tratortræk. Så vi dog fluks af sted i to biler mod en mark syd for Kalundborg.

Mads og Marie ved  traktortræk

Allerede da vi ankom, kunne jeg se at dette lige ville være noget for Mads. Jeg kunne nemlig se de første 30 traktorer. Mads har i længere tid haft en MEGET stor interesse for traktorer, lastbiler, toge og lign. Det er nok sådan en drenge ting.

Vi gør klar til  traktortræk

Selvom vi måske burde have haft træsko og overalls på for at matche de andre folk, så var selve arrangementet ganske sjovt at se på. Jeg har aldrig selv været til et traktortræk stævne, og en gang skal jo være den første.

Adam%2C Maria og Mads  til traktortræk

Det går i simple træk ud på, at en traktor skal trække en vogn, så langt som muligt, ned af en bane. Hvis man trækker den hele vejen, ca 100m, så har man det der kaldes full pull. Vognen bliver desuden langsomt tungere, hvilket gør det sværere og sværere at trække den. Men nok om reglerne.

Traktortræk

For Mads var det helt perfekt. Masser af traktorer. Nikolai valgte dog at blive i bilen og sove.

Mor og datter ved  traktortræk

Vejret var ikke perfekt, men det holdt nogenlunde tørvejr. Dog blev frokosten indtaget inde i bilen, da det nu var begyndt at regne lidt mere.

Frokosten blev spist inde i bilen

Til dem der er interesseret kan man læse mere om traktortræk på Region Vestsjælland LandboUngdom side om traktortræk.

Nyheden blev lagt online 17. maj 2010 af Henrik Gemal