Kulturnat 2010 - Nu med flyvemaskine

Kulturnatten 2010

Endnu en kulturnat vel overstået. Som de kultur besatte forældre vi er, så er kulturnatten jo et must. Sidste år gik vi glip af kulturnatten, da vi valgte at tage i sommerhus i stedet, men i år var vi tilbage i fuld fart.

Første stop var Kunsthallen Nikolaj ved Nikolaj kirke, hvor der var en børneudstilling.

Udstilling for børn om sprogets magiske maskinrum af digteren Morten Søndergaard og billedkunstnerne Anne Marie Ploug og Christian Ramsø.En udstilling for børn af digteren Morten Søndergaard og billedkunstnerne Anne Marie Ploug og Christian Ramsø om sprogets maskinrum, orden og uorden og kærligheden mellem ord og billeder.

Mads er meget visuel orienteret så udstillinger med installations kunst er lige ham. Video, billeder og lign. appellere virkeligt til ham. Hvordan det er med Nikolai, kan vi ikke helt sige endnu. Han er dog en 110% prins pilfinger, så jeg tror udstillinger, hvor man må røre tingene er et hit hos ham (og i øvrigt hans mor).

Så valgte vi at krydse tilbage til hjemmeområdet og tage til Statens Museum for Kunst. Her skulle der være musikkoncert for og med børn. Der blev optaget en sang, hvor børn til lov til at sige forskellige lyde og ord, som så vil blive mixet sammen og udgivet til en samlet sang senere. Sangen kom vist til at hedde "Hotdogens krig".

Vi nåede også lige et hurtigt kig ind til både Bjørn Nørgaard og Bob Dylan. Her er Nikolai foran en af Bjørn Nørgaard figurer:

Bjørn Nørgaard

Her var det tydeligt hvor meget Nikolai elsker musik. Han står og rocker så snart musikken går i gang. Samme interesse har Mads ikke.

Da klokken pludselig var blevet mange, valgte vi at spise aftenmads på Caféen i Statens Museum for Kunst. En lille aftensmad blev det til, samt en stor is.

Da vi skulle til at gå, gik Billy Cross på scenen, så vi blev hængende for at høre ham. God musik med godt gang i den. Der var også rigtigt mange mennesker.

Billy Cross

Så stod turen på Geologisk Museum hvor slædepatruljen Sirius var opstiller samt diverse andre udstillinger. Bl.a. lavede Mads et gips aftryk af en lille dinosaurus fugl som man havde fundet.

Det var ikke helt ovre endnu, da vi lige skulle forbi Klima og Energiministeriet. Udenfor var der et par elbiler som man kunne prøve. Nina og jeg prøvede begge at køre en dejlig Citroën C1 EV elbil. Der kan man snakke om stille bil. Meget mærkeligt at dreje nøglen og så intet at høre. Absolut intet. Jeg troede ikke den startede, men det gjorde den altså.

Indenfor fik vi rørt et smeltende isbjerg, smagt på forskellige typer grundvand, vundet en paraply med at blæse til stormvejr samt udleveret balloner.

Da vi morgenen efter spurgte spurgte Mads, hvad det bedste havde været svarede han "flyvemaskinen". Ja, han havde faktisk set en lille video hos Klima og Energiministeriet med en flyvemaskine der fløj over en gletsjer i Grønland. Tja, det er jo en dreng man har fået.

Ifølge pålidelige kilder skulle jeg selv, efter at have været taget med til Rosenborg Slot for at se juvelerne, og spurgte hvad det bedste var, have udtalt "panserglasset".

Nyheden blev lagt online 16. oktober 2010 af Henrik Gemal