Cars 2 var en skuffelse

Cars 2 logo

I går var jeg sammen med Mads i Lyngby Bio for at se Cars 2. Og det var lidt af en skuffelse.

Mads har med stor glæde set Cars 1, mindst 50 gange. En sjov, hjertevarmende, til tider moraliserende (den er jo amerikansk) film. Og en film helt uden vold. En film, som Mads sagtens kan se alene.

Det skal jeg lige love for er lavet om i Cars 2. Filmen åbner med en James Bond agtigt 10 minutters scene, med bla. et par biler der dør (eksplodere) og bliver brændt. Noget anderledes end i Cars 1. Bumle får bla. påmonteret et maskingevær. Hmm...

Derefter følger en film der en blanding mellen 10% Cars 1 og 90% Mission Impossible. Efter ca 30 sekunder af filmen er jeg sikker på de fleste børn havde misset, hvad handlingen gik ud på. Mads kunne ihvertilfald stort set intet sige om hvad filmen gik ud på.

Filmen handler mere om Bumle (Mater) end om Lightning McQueen, mere om oliekrig end om racerløb og mere om spionage end om god historie.

Animationerne var til gengæld flotte. Vandet og baggrundene har jeg ikke set flottere.

Har altid har stor respekt for Pixar, men den er faldet lidt nu. Det minder mest om en voksenfilm puttet ind i et børne univers, og det fungere altså slet ikke. Det er en ommer!

Nyheden blev lagt online 8. august 2011 af Henrik Gemal