Små soldater

Små soldater

Da jeg var lille legede jeg blandt andet med noget vi kaldte små soldater. Det var nogle små plastik soldater, som man købte og som sad i nogle sæt, hvor man så skulle skære dem ud fra. Det var normalt soldater fra anden verdenskrig.

Til alt dette hørt både tanks, jeeps samt fly. Flyene var samlesæt, også i plastik.

Jeg legede rigtigt meget med dette. Hele mit skrivebord på mit gamle værelse blev fyldt med små soldater i den hele store opsætning. En komplet base, med jord til luft missiler, startbane, mekanikere, bom ved indgangen til basen, maskingeværs grav etc. Jeg kan næsten huske det som var det i går.

Meget af denne legetøj, har ligget ude hos min mor og far og samlet støv. Måske ikke helt støv, da alt var pakket fint ned i små beholdere.

Forledes da jeg var derude for at se Formel 1, tænkte jeg om det måske ikke var på tide at prøve at se om det var noget for Mads og Nikolai. Deres leg består pt kun af Lego Star Wars.

Jeg fik den store papkasse med små soldater med hjem, og jeg skal nok love for at der blev leget. Både Mads og Nikolai var i gang. Snart var hele sofa er stor kampscene. Soldater og kampvogne over det hele.

Min morfar var stukkatør og havde sit eget værksted. Jeg lavede derfor ofte gips ting der. Blandt andet lavede jeg ting til mine små soldater. F.eks små landskaber, med træer, bakker osv, som jeg så kunne bruge i mine små soldater opstillinger. Alle disse gips landskaber findes dog ikke mere. De er gået tabt. Der er kun en lille gipsbunker tilbage. Flyene findes heller ikke mere. De er også gået tabt.

I dag leger ingen med små soldater, måske lige bortset fra mine børn. Faktisk tror jeg kun at det er nostalgiske voksne, der køber disse plastik samlesæt. Jeg har i hver tilfald aldrig set dem i en "moderne" legetøjsbutik.

Men for en kort tid har mine børn nu fået en anden passion end Lego Star Wars, men de går sikkert hurtigt tilbage til Lego, hvis jeg kender dem ret.

Udover små soldater jeg har også fået mit og min storebrors ActionMan med hjem. Regner med at introducere dem dette, om et par uger.

små soldater

Nyheden blev lagt online 24. marts 2012 af Henrik Gemal