Trampolin - Verdens grimmeste legetøj

Den færdige trampolin

Lad det være sagt med det samme. Jeg har altid hadet disse havetrampoliner. Jeg syntes de er helt utroligt grimme og kunne aldrig få mig selv til at have sådan en stående i min egen have.

Jeg ville ikke have at som det første, når jeg satte mig på min terrasse, at jeg så på sådan en tingest. Derfor sorry kids, ingen trampolin hos mig.

Men rent faktisk har vi nu fået en trampolin i vores have. Læs hvordan det har kunnet lade sig gøre.

Den nedgravede trampolin

Men heldigvis udvikler produkter sig. Efter vi flyttede i hus, opdagede vi at der var noget der hed nedgravet trampolin. Ved at grave trampolinen ned, undgår man også det særdeles grimme net, der er rundt om trampolinen. Desuden optager trampolinen heller ikke noget af ens synsfelt ud i haven. To meget store fordele.

Børnene elsker det jo. Det kan man ikke komme uden om. Når de er hos kammerater, der har en trampolin kan de spendere flere timer med at hoppe. Trampolinen styrker deres balance og så får de jo frisk luft og motion. Ikke noget som meget andet nu til dags legetøj giver.

Hullet

Det største problem med en nedgravet trampolin er selvfølgelig hullet. Vi snakker om et hul på ca. 3½m i diameter samt 75cm dybt. Vi var fra starten af enige om at vi skulle have en professionel til at grave hullet. Jeg havde læst et par indlæg om nogle der havde gravet det selv og det taget altså tid. Der er rigtig meget jord, trust me.

Ingen hul endnu

Vores første plan var at have den i forhaven, men det skippede vi hurtigt, da det alligevel kræver lidt overvågning når de hoppe på trampolinen. Heldigvis kunne hullet lige præcis være i det ene hjørne af vores baghave. Endda bag en stor rhododendron, hvor trampolinen faktisk ville være næsten helt usynlig fra vores terrasse. En helt optimal løsning.

Nikolai saver i træ

Til at tjekke størrelsen af hullet slog vi et par pinde ned i jorden og bandt i reb rundt om dem, således man bedre kunne forstille sig hullet. Derefter fjernede vi grene der stak ude, som kunne blive en sikkerhedsrisiko hvis man hoppede ud af trampolinen.

Trampolinen

Selve trampolinen blev bestilt hos Hoppeeksperten. De skulle efter sigende have de bedste trampoliner. Kvaliteten af den leverede trampolin ser rigtig god ud. Det ser ud til at være kvalitetsprodukter der er brugt. Desuden har de utroligt hurtig levering.

Man skal selvfølgelig købe den specielle nedgravningstrampolin. Man kan efter sigende godt grave en helt almindelig trampolin ned, men hullet skal være noget større og de er som udgangspunkt ikke beregnet til det.

Trampolinen ankommer

Herefter var det bare at gøre parat til hvor man skal gøre af al jorden. Hvis man skal have det kørt hele væk på en gang er det meget dyrt, da der skal tages jordprøver. Vi undersøgte ikke engang hvad det kostede.

Jeg købte i stedet et par presenninger hos Harald Nyborg til at lægge på græsplænen, således vi ikke ødelagde den. Desuden lånte jeg en trailer af vores venlige naboer. Man skal dog være opmærksom på at man højest må aflevere 1m3 om dagen på genbrugsstationer, men så nøjeregnende var de heldigvis ikke – vi afleverede to læs.

Vi gør parat

Dagen før selv gravningen af hullet gravede vi rundt i kanten af hullet således det ville være nemmere at se hvor stort hullet præcist skulle være når det skulle graves. Det er vigtigt at hullet ikke graves for stort. Det er meget nemmere selv at tage lidt af kanten, end at skulle prøve at bygge siden af hullet op igen.

Der graves

Det tog en professionel ca. 2 timer for at grave hullet. Han havde en bobcat gravemaskine samt en maskine til at flytte al jorden. Undervejs var min opgave blot at koordinere hvor den opgravede jord skulle flyttes hen. Vi fik lavet en lille bakke ved siden af hullet. Planen er at den på et tidspunkt skal kunne bruge som en slags hoppe afsats.

Mads nede i trampolin hullet

Prisen

Hvad så med prisen på det hele? Det blev i alt 5.800,-. Selve trampolinen kostede 4.100,- og så 1.700,- til gravning af hullet.

Opsætning af selve trampolinen

Vi havde egentligt regnet med at sætte trampolinen op dagen efter, men eftersom gravningen af hullet ikke tog så lang tid som forventet gik vi alligevel i gang.

Nikolai i hullet

Selve samlingen af rammen til trampolinen gik nemt og smertefrit. Udspændingen af selve trampolinen var lidt mere vanskelig. Her skal man følge manualen med at spænde lidt på hver side af gangen. Men det tog faktisk under 1 times tid at sætte selve trampolinen op.

Der udspændes

Konklusionen

Vi har fået en trampolin som stort set ikke kan ses.

Og børnenes reaktion? De var ellevilde og brugte næsten hele eftermiddagen på at hoppe.

Udsigten til trampolinen

Nyheden blev lagt online 24. maj 2012 af Henrik Gemal