Med farmor på Nationalmuseet

Med farmor på Nationalmuseet

I dag var Mads, jeg og min mor på Nationalmuseet. Der var ikke nogen speciel anledning, jeg syntes bare det var så lang tid siden at jeg havde været derinde.

Min barsels periode begynder også, meget hurtigt, at rinde ud. Det er derfor også på høje tid at få lavet nogle at de mange ting jeg tænkte man kunne lave, når man nu gik hjemme. Det skal dog siges at jeg har fået lavet langt de fleste ting.

Om formiddagen var Mads i legestuen i Ryesgade. Normalt deltager han i rytmikken dernede, men han faldt i søvn på vejen derned og jeg lod ham sove videre. Så fik han leget rundt i legestuen alene inden alle de andre børn kom.

Derefter en 2 timers middags lur, før vi kørte sammen med farmor ind til Nationalmuseet. Pga. af mors invalide skilt, kom vi til at holde lige udenfor. Dejligt når nu vejret er sådan et rigtigt dansk vintervejr, dvs. regn.

Man kan låne gratis klapvogne derinde, da man ikke må gå rundt med barnevogne så Mads blev spændt fast og af sted mod udstillingerne.

Vi startede på anden sal med udstillingen Danmarkshistorier 1660-2000, der omhandler:

Her får du den sammenhængende fortælling om landets historie og befolkning fra 1600-tallet og frem til i dag. Kongeportrætter og kaffekopper, p-piller og parykker, jukeboks og julepynt er blot nogle få af de ca. 5000 genstande, som er i udstillingen.

Nu er det jo ikke helt for Mads skyld at man tager på museer. Han sidder bare og kigge. Denne gang havde han lidt mindre tålmodighed end sidste gang på Statens Museum for Kunst. Så efter et stykke tid gik vi ned og gav Mads lidt frugt.

Herefter gik turen ind til Børnenes Museum, hvor der var lidt mere for Mads at lege med:

Alle steder på Nationalmuseet kan du se originale ting fra gamle dage. De står bag glas i montrer. Men i Børnenes Museum er der kopier, som du må røre ved, lege med og bruge i rejsen gennem 1000 års historie. Du kan se og prøve ting, der viser, hvordan man spiste, arbejdede, legede og klædte sig for hundreder af år siden. 

Alt i alt en rigtigt dejlig tur. Jeg ved ikke hvor meget Mads får ud af det, men det betyder vel heller ikke så meget. Han sidder stille og roligt i sin klapvogn og kigger. En dejlig og nem unge.

Deres puslerum er i øvrigt meget flot indrettet og dejligt stort. Det er første gang at jeg har set sådan en papir underlags rulle på et toilet. Lidt ligesom hos lægen. Men det virkede fint.

Mads liggende på puslepladsen på Nationalmuseet

Nyheden blev lagt online 24. januar 2008 af Henrik Gemal