Mads sidder nu i en fremadvendt autostol

På bagsæddet i bilen

Mads har hele tiden siddet i en bagudvendt barnestol på bagsædet. Men det er slut nu.

Vi kan ikke i vores bil, en Renault Megane, slå airbaggen fra på passagersædet, så Mads har blevet nød til at sidde på bagsædet. Det har gjort, at det er lidt svært at hjælpe ham, hvis han f.eks. har tabt sin sut, mens man kører. Hvis man er alene, må man enten holde ind til siden, eller prøve at hjælpe ham, når man holder stille.

Ifølge Volvo er det en svensker, der har opfundet det bagudvendt barnesæde. På Volvos hjemmeside kan man læse:

Ideen med at transportere børn bagudvendt i biler stammer helt tilbage fra 1960'erne. Det var professor Bertil Aldman fra Chalmers Universitet i Göteborg, der fik ideen, og han blev inspireret af de bagudvendte sæder, som blev brugt af Gemini-astronauterne under opsendelserne. Sæderne var formstøbt, således at de kunne fordele kræfterne under opsendelsen over hele astronautens ryg og hoved. 

Men nu har vi altså vendt Mads om. Nu sidder han i en fremadvendt autostol. Det er ikke helt lige så sikkert, men det er noget bedre og nemmere for både ham og os.

Vi kan nu lettere hjælpe ham og se hvad han laver. Han kan bedre følge med i hvad der sker. Og det er meget nemmere at placere ham i autostolen.

Rådet for Større Færdselssikkerhed anbefaler godt nok at barnet sidder i en bagudvendt stol så længe som muligt (indtil ca. 3 år). Det har vi altså tænkt os at ignorere, for at opnå et par andre fordele.

Nyheden blev lagt online 11. februar 2008 af Henrik Gemal