Startet i vuggestue

Mads i sin vuggestue

I dag startede en ny fase i Mads liv, nemlig vuggestuelivet. Mads er nemlig startet i vuggestue. Han har som tidligere skrevet fået plads i vuggestuen Egmontgården den 1. marts.

Den første uge bruger man på at køre ham ind, som det så smukt hedder. Jeg er derfor nede i vuggestuen sammen med Mads, således overgangen fra hjemmepasning til vuggestuepasning kan blive så nem som mulig for ham.

Den første dag er man så bare der et par timer sammen med ham. De næste dage skal man så gå fra ham og langsomt går man i længere og længere tid. Man regner med at det cirka tager en uge at køre ham ind.

Mads reagerede præcist som i legestuerne. Jeg satte ham på gulvet ind i vuggestuen og så tog det ca. 15 min, hvor han lige skulle se det hele an. Det skal så også siges at der var godt med fart på de andre børn. De nærmest stormede rundt og råbte og skreg. Puha for en start.

Men efter de obligatoriske 15 minutters observering var Mads klar til at bevæge sig rundt. Og derefter var der ingen problemer. Han gik rundt blandt de andre børn, fandt noget legetøj og så ud som om at han hyggede sig. Ikke noget med at hele tiden skulle hen til far. Det gik rigtigt godt og jeg var en stolt far.

Jeg tror virkeligt at det at han har været en del i legestuerne rundt om i København har hjulpet. Han er ligesom vant til at der er andre børn omkring ham.

Jeg fik udfyldt det udleverede skema, hvor man skal skrive alt lige fra hvem hans læge er til hvem der har forældre myndigheden over ham samt hvilken religion han tilhører. Lidt anderledes en fra da jeg selv var barn, regner jeg med.

Efter 2 timers ophold i vuggestuen gik vi hjem og nu står eftermiddagen på svømning over i Øbrohallen.

Nyheden blev lagt online 3. marts 2008 af Henrik Gemal