Nu spiser vi tidligt

Mads spiser

Inden vi fik børn, spekulerede jeg lidt over hvordan pokker man vender sig til at spise så tidligt, som mange børnefamilier gør. Før vi fik Mads, var vi jo vant til at spise en gang mellem kl. 19 og kl. 21 og enkelte gange endda senere. Men jeg kan afsløre at man langsomt vender sig til at spise tidligt.

Vi spiser nu mellem kl 17:30 og 18:00 og Mads bliver lagt i seng kl 20. Det der er mest anderledes, er at man skal nå at lave mad til kl 18.

Noget andet er, at man efter aftensmaden jo lige pludselig har en del timer inden man skal tænke på at komme i seng. Før i tiden kunne man lige nå at se lidt TV, ordne et par ting og så langsomt begynde at tænke på at komme i seng ved omkring 23 tiden.

Ved at spise ved 18 tiden har man jo mange timer efter aftensmaden inden man skal i seng. Nu kan man tage sig selv i at tænke på om man ikke snart skal i seng, kl 21. Ikke at man nødvendigvis er træt, men blot fordi nu syntes man der er gået et vist antal timer efter aftensmaden.

Mht. Mads og spisning, så gik det rigtigt godt i starten. Han spiste alt. Bare kom med det, så spiser jeg det. Det er dog nu afløst af en afvisnings periode, hvor han ikke spiser alt. Jeg tror ikke at han er kræsen, men han har en bestemt mening om, hvad han vil spise. Den ene dag elsker han en madvare for dagen efter at nægte at spise den. Udover broccoli, ærter og kartofler er grøntsager generelt ikke et hit. Han elsker til gengæld al slags frugt.

Madplan

Noget andet, som vi langsomt er begyndt på, er at lægge en madplan. Hold da op hvor familieagtigt. Men det hjælper altså på at madlavningen ikke er så kaotisk. Før købte vi, lige som mange andre, ind samme dag, som vi skulle spise. Det var ikke noget problem, da vi jo spiste senere. Nu skal der jo stå mad på bordet kl 18. En anden ting der hjælper på at få en rolig hverdag er nogle dage at forberede dele af måltidet dagen inden. Derfor får vi også ofte suppe den dag, hvor vi begge har lidt travlt - da suppe stort set kan forberedes fuldstændigt dagen før.

Madplanen gør, at man har en ide om hvad vi skal spise i løbet af ugen. Man kan så købe ind én gang, istedet for at skulle købe ind hver dag. Og det sparer en del tid, som man så til gengæld har til at lave mad. Og jeg ved hvad jeg taler om, da det mest er mig der laver mad her i huset. Til gengæld vasker jeg ikke tøj :)

Nyheden blev lagt online 4. april 2008 af Henrik Gemal